Lapisan Coklat :
- 115g tepung gandum (diayak)
- 30g serbuk koko (diayak)
- 125g mentega
- 2 biji telur A
- 150g gula kastor
- 1 sudu kecil esen vanilla
Lapisan Cheese :
- 300g krim keju
- 1 biji telur
- 60 g gula kastor
- 1 sudu kecil esen vanilla
- 2 sudu makan tepung gandum
Cara-cara :
- Lapisan coklat : Pukul mentega bersama gula hingga kembang dan berkrim. Kemudian masukkan telur satu demi satu sambil diputar perlahan. Masukkan esen vanilla dan putar lagi sebati. Akhir sekali masukkan serbuk koko dan tepung. Putar hingga sebati. Masukkan ke dalam loyang. Ketepikan.
- Lapisan cheese : Pukul krim keju bersama gula hingga kembang. Kemudian masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi dengan kelajuan minima. Akhir sekali masukkan tepung. Gaulkan rata-rata. Kemudian tuangkan adunan ke dalam loyang adunan coklat tadi. Ratakan.
- Kemudian bakar hingga masak mengikut kepanasan suhu oven masing-masing. Bakar dengan menggunakan suhu 140C selama 1 jam. (boleh juga dikukus)
No comments:
Post a Comment